Ψυχολογική Αποκατάσταση Αλόγων

Προκειμένου άλογο και άνθρωπος να συνεργαστούν αρμονικά, ο δεύτερος χρειάζεται να εντρυφήσει σε βάθος στην ψυχολογία, τον τρόπο σκέψης και μάθησης του πρώτου, καθώς και να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους η δική του ενέργεια, η σκέψη και η δράση επηρεάζει – θετικά ή αρνητικά – την μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Υπάρχουν φορές που τα άλογα που έρχονται στα χέρια μας έχουν αρνητικές εμπειρίες από την προηγούμενη επαφή τους με τους ανθρώπους ή που έχουν μάθει να συμβιώνουν με τον άνθρωπο με έναν συγκεκριμένο τρόπο – χωρίς κανόνες και χωρίς όρια. Όλα αυτά, αλλά και άλλοι πολλοί παράγοντες, μπορούν να οδηγήσουν τα άλογα στο να αναπτύξουν επιθετικές, φοβικές ή γενικώς αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές προς αυτούς, κάνοντας τη συνεργασία μαζί τους πάρα πολύ δύσκολη ή/και επικίνδυνη.

Ένα ακόμα συχνό φαινόμενο είναι να αποκτά ένα «αρχάριο» άλογο (π.χ. πουλάρι) ένας «αρχάριος» ιδιοκτήτης, θεωρώντας ότι είναι πιο ασφαλές να το μεγαλώσει μόνος του ή «να μάθουν μαζί». Ένα τέτοιο άλογο με ισχυρό ταπεραμέντο, σε συνδυασμό με τη απειρία του ιδιοκτήτη, μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μη λειτουργικών συμπεριφορών και συνηθειών.

Είμαστε πάντα στο πλάι του ιδιοκτήτη, συμβουλεύοντάς τον για να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή σχέση με το άλογό του

Με την άρτια και ολοκληρωμένη καθοδήγηση μας, κάθε ιδιοκτήτης ίππου έχει την ευκαιρία να μάθει πώς μπορεί να έρθει πιο κοντά σε εκείνο, να αγκαλιάσει τις ιδιαιτερότητές του και να εξελίξει τη μεταξύ τους σχέση με ευγενικό, δίκαιο και ολιστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες και τα άλογά τους, ανεξάρτητα με το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται (ιππόδρομος, αθλητική ιππασία, τουριστική ιππασία, θεραπευτική ιππασία, αναψυχή).

Το πρόγραμμα παρέχεται κατ’ οίκον σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Συχνότητα συναντήσεων:

Εντός Αττικής: Πακέτο 12 Συνεδριών – μια συνεδρία ανά εβδομάδα για 3 μήνες
Εκτός Αττικής: Πακέτο 3+ συνεδριών

Εκτός Ελλάδος: Κατόπιν συνεννόησης

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή επίλυση αποριών επικοινωνήστε μαζί μας.